Това сочат данните от проучване
В скорошно проучване, публикувано в онлайн медията Европейско списание за здравословно хранене, отчита, че при консумацията на само 42,5 г сурови или леко осолени печени бадеми се намалява цялостно апетита. Това не оказва негативни ефекти върху теглото или организма и помага за постигането на нормален дневен прием на витамин Е, пише freshplaza.com.
В проучването са участвали 137 души с риск от заболяване от диабет Тип 2. Хората са били разделени на 5 групи, като на всяка група е бил предоставен предварително изработен хранителен режим, включващ и изключващ определени храни.
При групите, в чийто хранителен режим са били включени бадеми като част от основните храни, се наблюдава намаляване на кръвната захар след хранене, както и понижаване на апетита при консумиране на ядките като „междинно хапване“.