1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Консумацията на масло е основната причина за сърдечно-съдовите заболявания

Консумацията на масло е основната причина за сърдечно-съдовите заболявания

Маслото трябва да бъде забранено при хранене счита известен хирург-кардиолог

Необходимо е маслото да бъде забранено при хранене, за да се защити здравето на хората. Това е мнението на известен хирург-кардиолог от Великобритания, пише ecomedia.bg

Хирургът Шиам Колвекар счита, че тази радикална мярка може да спомогне за спасяването на хиляди човешки животи, предпазвайки хората от инфаркти и други проблеми. Предупреждавайки относно опасността за здравето от употребата на храни, богати на наситени мазнини, британският кардиолог препоръчва на хората да ядат по-малко червено месо, да избират прясно мляко с по-ниско съдържание на мазнини и да използват в кухнята зехтин и олио.

Наситените мазнини са главната причина за предизвикването на около 200 000 случая на преждевременна смърт заради сърдечно-съдови заболявания годишно. Възрастните хора употребяват средно по 800 грама наситени мазнини ежемесечно - с 20% повече от препоръчваното от специалистите. Поддържането на употребата на наситени мазнини в рамките на тези граници може да спаси до 3 500 живота всяка година, твърди специалистът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.