1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Консумацията на млечни продукти има положително въздействие върху работата на мозъка

Консумацията на млечни продукти има положително въздействие върху работата на мозъка

Сиренето, морските дарове и рибата подобряват паметта и обмяната на веществата

Консумацията на млечни продукти има положително въздействие върху работата на мозъка, откриха американски учени, предаде БГНЕС.

Витамин D, протеините, магнезият и калцият имат положително въздействие за намаляването на наднорменото тегло и риска от диабет. Специалистите посочиха още няколко продукта за подобряването на паметта.

Медът помага да се усвоява и запаметява информация и в същото време намалява тревожността и безпокойството у хората. Изключително полезно е и желязото, съдържащо се в ябълки, нар, черен хляб и черния дроб.

Сиренето, морските дарове и рибата подобряват паметта и обмяната на веществата. Джинджифилът стимулира кръвообращението, дори и в най-малките кръвоносни съдове на човешкия мозък.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.