1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Консумирането на органична храна не прави хората по-здрави

Консумирането на органична храна не прави хората по-здрави

Това са установили учени от Университета Станфорд

Консумирането на органична храна не прави хората по-здрави, въпреки че може да намали излагането им на пестициди. Това са установили учени от Университета Станфорд, съобщава Би Би Си.

Те изследвали над 200 проучвания на съдържанието на органичните и неорганичните храни и свързаните с него ползи за здравето. Като цяло нямало забележима разлика между хранителното съдържание, въпреки че в органичната храна имало 30 процента по-малка вероятност да има пестициди.

Критици на проучването обаче твърдят, че заключенията му са неубедителни и призовават за допълнителни изследвания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.