1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Контролните органи стартират масирани проверки по Черноморието

Контролните органи стартират масирани проверки по Черноморието

До 15 юни ще заработят и всички временни приемни за жалби на граждани, които ще бъдат разположени в 7 курорта

Контролните органи към различни институции стартират масирани проверки по Черноморието заради началото на активния туристически сезон, става ясно от информациите от ведомствата, пише dnevnik.bg. Към курортите ще се насочат представители на агенцията по храните, агенцията по лозата и виното, Комисията за защита на потребителите, екоминистерството и др. И през този сезон ще бъдат командировани и служители от вътрешността на страната.

От агенцията по храните съобщиха, че започват масирани проверки на обекти във всички курорти по Черноморието. Основен акцент в тях ще бъдат хотелите, предлагащи пакети "ол инклузив". Преди две седмици директорът на институцията Йордан Войнов съобщи пред журналисти, че има информация, че хотелите купуват от големите търговски вериги храни с изтичащ срок на годност". Хипермаркетите, вместо да ги дават в екарисажите, ги дават за ол инклузив", каза тогава Йордан Войнов.

Проверки по заведенията ще правят и инспектори на агенцията по лозата и виното, съобщиха от институцията. Те ще следят за качеството и произхода на предлаганите напитки.

С наближаването на активния сезон Комисията за защита на потребителите също планира началото на масираните инспекции по морето. Освен съвместните посещения с други институции комисията традиционно ще следи и за категоризацията на хотелите, различни услуги, предлагани на плажа и в курортите, и др.

От институцията съобщиха още и че до 15 юни ще заработят и всички временни приемни за жалби на граждани, които ще бъдат разположени в 7 курорта. Оплаквания от предлаганите услуги ще се приемат във Варна, Бургас, Албена, Златни пясъци, Созопол, Приморско и Слънчев бряг, казаха от ведомството.

Министерството на околната среда и водите вече извършва проверки за изпускане на отпадъчни води в морето, каквито имаше и през миналата година, информираха от ведомството. Очаква се резултатите от тях да бъдат готови до края на месеца. До 15 юни пък транспортното министерство ще приключи с прегледа на плавателните съдове, превозващи туристи, както и на пристанищните съоръжения. Тези инспекции започнаха още през март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.