1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Кръгла маса "Европейски политики за етикетиране на храните: промени и предизвикателства"

Кръгла маса "Европейски политики за етикетиране на храните: промени и предизвикателства"

Основни презентации ще направят представители на ръководството на Българската агенция за безопасност на храните

Информационното бюро на Европейския парламент в България и фондация "Европейски институт" организират на 8 юли 2011 г., петък, кръгла маса "Европейски политики за етикетиране на храните: промени и предизвикателства". На нея ще бъдат представени резултатите от специално национално проучване на общественото мнение в областта на храните и етикетирането, както и тревогите на потребители, свързани с тях. Изследването е направено по поръчка на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Водещи участници в кръглата маса ще са д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ), която e член на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните на Европейския парламент, и г-н Кристиан Вигенин (С&Д, БСП), заместник-член на комисията.

Основни презентации ще направят представители на ръководството на Българската агенция за безопасност на храните, експерти от Националния център по опазване на обществено здраве и анализи, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и заинтересуваните браншови организации.

Само два дни по-рано, на 6 юли, Европейският парламент ще гласува пакет от законодателни мерки относно етикетирането на храните, който да осигури по-разбираема и достъпна информация за потребителите. Всички държави членки на ЕС ще имат три години за  въвеждане на новото законодателство.

Допълнително информация четете в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.