1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Логистичен център по Черноморието може да има виетнамската държавна компания за риба и рибни продукти

Логистичен център по Черноморието може да има виетнамската държавна компания за риба и рибни продукти

Снимка:

Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред български журналисти в Ханой

Логистичен център за риба и рибни продукти на виетнамската държавна компания може да има на някое от българските пристанища по Черноморието. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред български журналисти в Ханой, Виетнам, предаде Агенция „Фокус”.

"Оптимист съм, че има вероятност в една от българските индустриални зони, вероятно на черноморско пристанище, Бургас или Варна, да се позиционира логистичен център за риба и рибни продукти на голямата виетнамска държавна компания. Тя е световен лидер в търговията с риба и рибни продукти. Същевременно ще има възможности за препакетиране и доставки на риба и рибни продукти за Европейския съюз. Искаме Виетнам да изнася повече метали, какао, кафе, въглища, гума, риба и рибни продукти.

Ще работим също така от България да увеличим доставките на фармацевтични и хранителни продукти (кисело мляко), продукти като козметика, розово масло. Всички тези идеи ще бъдат подготвени като конкретен списък и конкретен екшън план и след като е определен заместник-министър в Министерството на икономиката и енергетиката, който да координира усилията по новия план за коопериране между България и Виетнам, аз съм оптимист, че в следващите няколко години ще видим нарастване на стокооборота и ние ще видим български инвестиции във Виетнам, и виетнамски – в България”, каза президентът Росен Плевнелиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.