1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Масирани проверки текат в заведенията по морето

Масирани проверки текат в заведенията по морето

Агенцията по храните вече е съставила повече от 100 акта за нередности

Масирани проверки текат в заведенията по морето. Агенцията по храните вече е  съставила повече от 100 акта за нередности. Инспекторите следят за качеството и произхода на стоките, съобщи bTV.

Повечето от актовете са за нарушения, свързани с немарливост в поддържането на документацията. Често липсват каквито и да е етикети и информация за произхода на хранителните продукти. Хигиената в кухните не винаги е на завидно ниво.

Специалистите разказват, че културата на потребителите вече се променя. На ден проверяващите реагират на 10-15 сигнала, подадени от недоволни клиенти. Инспекторите имат задача като за маратон - повече от 15 хиляди хотела и заведения трябва да бъдат следени в пика на сезона.

Около 300 обекта се проверяват на седмица по Южното Черноморие. Повечето нарушения са свързани с документите. Максимата, че скъпо е равно на качествено, не винаги е вярна. Дори престижни хотели си позволяват грешки, за които клиентите трудно могат да си затворят очите. И макар че собствениците на заведения вече са свикнали с  постоянното присъствие на проверяващи, отличниците все още се броят на пръсти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.