1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Масирани проверки за наличие на семена от сминдух, внесени от Египет, в област Сливен

Масирани проверки за наличие на семена от сминдух, внесени от Египет, в област Сливен

До момента са конфискувани 54 кг бял боб

Масирани проверки за наличие на семена от сминдух и различни бобови растения, внесени от Египет, извършват инспекторите в складовете и търговската мрежа в област Сливен. Това съобщи директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Сливен д-р Пламен Пенчев, цитиран от Дарик. До момента са конфискувани 54 кг бял боб. Той е бракуван и ще бъде унищожен.

На три предприятия за производство за заготовки от птичи меса са съставени актове за установено водно съдържание в продуктите. Проверени са 69 обекта за продажба на сладолед. Не са установени нарушения при правилното съхранение, спазването на хигиенните изисквания и на търговската документация. При проверката на 66 обекта за търговия на дребно и обществено хранене са издадени 7 предписания за отстраняване на несъответствия със сграден фонд, оборудване и документация за самоконтрол, уточни д-р Пенчев. Съставени са и два акта за продажба на животинска продукция на открито.

Инспекторите извършват и контрол  на производствени предприятия и складове на едро. До момента са издадени 2 предписания и 3 акта за административно нарушение.

Проверките за неправилна етикетировка, съпроводителни документи и храни с изтекъл срок на годност продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.