Консумацията им често води до хранителни отравяния, заяви д-р Любомир Кулински, директор „Контрол на храните” в БАБХ
Майонезата и млечните сосове са най-опасни в летните жеги, a консумацията им често води до хранителни отравяния. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” на радио „Фокус” д-р Любомир Кулински, директор „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните.
„Млечните сосове, които се слагат на сандвичите и пиците, ако бъдат оставени извън хладилник при тези температури, ако се оставят на слънце, крият сериозна опасност от размножаване на вредни микроорганизми”, каза още д-р Кулински.
Той подчерта, че целият наличен ресурс на Агенцията по храните по морето извършва масови проверки на обектите.
„Тази и следващата седмица на Черноморието работят и няколко външни екипа, които извършват допълнителни проверки”, уточни д-р Любомир Кулински и бе категоричен, че проверките са изненадващи за собствениците на търговските обекти.