МЕТРО и МЗХГ в подкрепа на българските производители

Съвместната кампания включва секторите мед и пчелни продукти, плодове и зеленчуци,млечни и месни продукти, винени и бирени напитки

Денят на българския производител в МЕТРО е част от кампанията на МЗХГ „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“. Земеделският министър Румен Порожанов лично даде своята подкрепа за българските стопани, като посети всички сектори в един от магазините на МЕТРО в столицата. Заедно с главният изпълнителен директор на МЕТРО България Атила Йенисен, земеделският министър отдели време, за да опита качествените български мед и пчелни продукти, плодове и зеленчуци,млечни и месни продукти, винени и бирени напитки.

Повече от две години МЕТРО развива Програмата „Отгледано с грижа в България”. Тя изцяло е насочена в подкрепа на българските производители. Затова Румен Порожанов беше категоричен: Подкрепете българските производители и българските продукти! Желая много успех на МЕТРО и все така добра съвместна работа!

МЕТРО работи с над 1000 доставчици на храни и обслужва над 400 хиляди собственици на фирми. “От две години разработваме програмата „Отгледано с грижа в България“, за да можем да подкрепяме българските производители, които запазват автентичния български вкус. Днес съм много щастлив, че програмата е стабилна. Тя се развива устойчиво. В нея участват 300 български земеделски стопани с над 500 продукта“, каза главният изпълнителен директор на МЕТРО Атила Йенисен.

В програмата е поставен специален акцент върху пчелните продукти. Новият асортимент включва 13 разновидности монофлорен и над 30 вида полифлорен мед. Добрата новина за българските пчелари е, че МЕТРО планира да изнася чист и качествен български мед.

Автор: Анета Божидарова

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.