Международни бизнес срещи и богата програма на хранителните изложби в столицата през месец ноември

Те ще се проведат в Интер Експо Център от 6 до 9-ти идния месец

За поредна година в Интер Експо Център - София ще се проведат международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. По същото време, от 6 до 9 ноември, ще се проведе и СИХРЕ - специализирана изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване.

За две от изложбите 2013 г. е повод за празник. Честват се два юбилея – 20 години МЕСОМАНИЯ, която отбелязва събитието под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК - единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство.

Освен традиционните български изложители с позиции като производители и търговци на храни, напитки, машини и технологии в хранителната индустрия, има и чуждестранни компании от Франция, Полша, Испания, Турция, Гърция, Южна Корея и др.

Тази година колективно представяне имат фирми от Италия, Унгария и Холандия. Същия формат на участие избраха и български винопроизводители. Очаква се представяне на Посолствата на Аржентина и Южна Африка, а също и търговски посещения от Македония и Япония.

Съседна Гърция ще представи две интересни инициативи за втора поредна година - проекта Vegiterraneo за промоция на европейските зеленчуци, произведени в Крит, и проект за промоция на продукти от развъдници за риба, замразена риба и морски дарове.

Сред познатите и очаквани събития е Лабораторията за италиански вкус. Именно там, в специална гурме зона, посетители и гости ще опитат типични регионални хранителни продукти, свързани с най-добрата италианска кулинарна традиция.

Сертифицирани биопродукти, диетични храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим ще бъдат представени на БИО ЗОНА и ЗОНА “ДИЕТА И ФИТНЕС“.

“Вкусете Балканите: дребното фермерство и производство на храни – инструменти за устойчивост в селските райони на Югоизточна Европа” е мотото, под което тази година Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България организира конференция и кръгла маса  с участието на представители на Slow Food International, Slow Food Germany, Кулинарна акдемия HRC и др.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...