1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Международни изложби за храни и напитки ще се проведат в София от 9 до 12 ноември 2011 г.

Международни изложби за храни и напитки ще се проведат в София от 9 до 12 ноември 2011 г.

230 директни изложители представят експонатите на над 360 компании от България и 35 други държави

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открие официално международните изложби за храни и напитки, които ще се проведат в изложбения комплекс на София от 9 до 12 ноември 2011 г.

Български и чуждестранни компании представят разнообразни храни и напитки - месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани храни, вино, различни безалкохолни и други напитки.

Експонирани са суровини, материали, консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване, уреди за контрол и анализ, системи за управление на технологичните процеси, които са определящи за високите стандарти в индустрията.

Оригинални подправки, овкусители, ингредиенти и други добавки ще обогатят занаята на кулинарите и приобщаването им към международната кухня и култура.

230 директни изложители представят експонатите на над 360 компании от България и 35 други държави, сред които Италия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Гърция, Белгия, Холандия, Швеция, Турция, Чехия, Великобритания, Дания, Полша, Австрия,  Швейцария, Румъния, Нова Зеландия и др.

Колективно участие имат фирми от Италия (“Spazio Italia”), Унгария, Турция, Австрия и Аржентина.

Специфичните храни и напитки на всяка страна са на предни позиции. Оферти за бизнес и приятни дегустации ще покажат най-силното от националната кухня на участниците.

Посолствата на ЮАР и Аржентина, български винопроизводители, компании от известни региони на Италия, ще демонстрират силата на елитни и качествени вина. Специалистите и гостите ще имат възможност да дегустират вина и от Унгария, Испания, Чили, Нова Зеландия и други страни.

Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България отново привлича вниманието  към  достойни  представители  на родното кулинарно съкровище (зелено сирене от с. Черни Вит, смилянски фасул, високопланински пчелен мед, еленски бут и др.). Сред участниците в конференцията “Наредбата за директни доставки на продукти от животински произход. Предизвикателства и възможности“(10 ноември) е председателят на Фондацията на SLOW FOOD за опазване на биологичното равновесие г-н Пиеро Сардо от Италия.

 Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.