1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Миксовете от вкусове могат да привлекат и по-консервативните потребители на безалкохолни напитки

Миксовете от вкусове могат да привлекат и по-консервативните потребители на безалкохолни напитки

Това сочат данните от скорошно проучване на Canadean, цитирано от Foodbev

Според скорошно проучване на Canadean, цитирано от Foodbev, почти всички нови безалкохолни напитки, пуснати на пазара миналата година са били миксове от поне два различни вкуса.

Това се прави основно, за да се намалят разходите и да се привлекат нови клиенти и най-вече се отнася за категориите, базирани на плодови сокове – натурални сокове и нектари, където основните вкусове (портокал и ябълка), белязаха сериозни спадове през 2012 г., докато смесените вкусове растяха в обеми, отбелязва
Регал.

Проучването е установило, че миксовете от вкусове могат да привлекат и по-консервативните потребители, защото не са чак толкова различни от обичайните вкусове. Потребителите в Португалия, например, дори не обръщат толкова внимание на конкретния микс, но постепенно местят предпочитанията си към смесените вкусове.

Производителите често забъркват сложни цитрусови смески, за да заместят традиционния портокал, а особено предпочитан за миксовете е ябълковият сок, който освен, че е евтин, се смесва добре със "супер плодове" като аронията и с горски плодове.

Според проучването сред десетте най-популярни вкуса на сокове, нектари и негазирани безалкохолни напитки в Европа, има само един, който не е смесен.

1. Праскова, лимон и женшен
2. Черница
3. Праскова и зелен чай
4. Банан и круша
5. Портокал и киви
6. Ананас и папая
7. Ябълка и арония
8. Ананас и лайм
9. Касис и нар
10. Ябълка и горски плодове

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.