1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Мирослав Найденов: Промените в наредбата за млечните продукти ще защитят здравето на българина

Мирослав Найденов: Промените в наредбата за млечните продукти ще защитят здравето на българина

Снимка:

Експерти от БАБХ ще преценят какъв да бъде преходният период, в който мандрите да организират бизнеса си

Експерти от Българската агенцията по безопасност на храните ще преценят какъв да бъде преходният период, в който мандрите да организират бизнеса си според новата наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. Вероятно ще бъдат засегнати нечии бизнес интереси, но това ще бъде за сметка на по-доброто здраве на българина и в защита на традиционната българска марка, каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Стара Загора.

„Тези мандри, които искат да протестират, инсталираха машини, които могат да смесват растителната и животинската мазнина и ни продават нещо, което вреди на здравето. Тези, които желаят да продължават да го правят, ще им бъде забранено да ползват наименованието „млечен продукт". Нека да го кръстят „растителен продукт". За нас е важно на първо място да защитим здравето, а също и традиционната българска марка", коментира още той.

Министърът каза също, че няма притеснения от стачки и че никога не е отстъпвал пред протестиращите. Според него заради измамата с името на продукта, право на протести имат и потребители, и животновъди, и всички, които са пострадали здравословно от консумацията на некачествени млечни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.