1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Мирослав Найденов: Въпреки кризата Месомания 2012 се разширява

Мирослав Найденов: Въпреки кризата Месомания 2012 се разширява

Снимка:

Тази година изложителите са с 35% повече

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри Международни специализирани изложения в Интер Експо Център в София.

„Въпреки кризата и песимизма всяка година географията и мащабът на изложението, свързано с хранително-вкусовата индустрия, се разширява”, каза министър Найденов. Той отбеляза, че тази година изложителите са с 35% повече, като участие вземат и международни компании от 33 страни. Това са над 500 изложители от хранително-вкусовата индустрия, които ще имат възможността да представят най-добрите и оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии от цял свят.

Министърът призова в дните на изложението гражданите на София да се насладят и опитат изложените продукти. Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, приветства присъстващите на откриването и пожела на всички да оценят продуктите и да не забравят, че няма по-вкусна храна от тази, която е родила земята на България.

Международни специализирани изложения: Интерфуд & Дринк“, „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“ и „Салон на виното” ще се проведат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, град София.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.