1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Мирослав Найденов: "Замразяването" на цените на основните храни в някои търговски вериги вероятно ще продължи

Мирослав Найденов: "Замразяването" на цените на основните храни в някои търговски вериги вероятно ще продължи

Снимка:

Предстоят преговори и с останалите големи търговски обекти на пазара

"Замразяването" на цените на основните храни в някои търговски вериги вероятно ще продължи и през зимата.

Предстоят преговори не само с веригите, които са част от тримесечната промоция, но и с останалите големи търговски обекти на пазара, информира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от bTV.

Той отново подчерта, че до момента намалението на цените на основните хранителни продукти в някои от хранителните вериги е дало резултат. Това важи особено за най-нискодоходните групи.

"Хората, които са с ниски доходи - пенсионери, социално слаби и безработни - разчитат на тези основни хранителни продукти ежедневно", коментира Найденов и добави: "За тях със сигурност е увеличено потреблението на тези продукти, те са на 100% български, което означава, че е увеличено и производството".

Благодарение на досегашната договорка в над 160 магазина в страната цените на основните хранителни продукти са замразени.

Стоките със "замразени" цени са: хляб - бял и Добруджа, краве кисело мляко, краве прясно мляко, краве масло, кашкавал "Витоша", пилешко месо, свинско месо трупно, най-потребяваните яйца - размер М от десет броя, и кренвирши. Артикулите са отбелязани със специални стикери.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.