1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Молдовски експерти ще се запознаят с работата на БАБХ

Молдовски експерти ще се запознаят с работата на БАБХ

Снимка:

Това съобщи д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните

Експерти от Молдова пристигат на работно посещение у нас, което ще продължи десет дни и е резултат от срещата на министър-председателите на двете страни. Това каза в ефира на радио „Фокус” д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Той поясни, че експертите ще се запознаят с работата на агенцията като част от предприетите стъпки от страна на Молдова за членство в Европейския съюз (ЕС). „Ние ще им покажем всичко по отношение на организация, структура на агенцията и контрол. Ще се запознаят с нашите предприятия, така че се надяваме срещата да е ползотворна за тях, тъй като и от Брюксел са препоръчали да разгледат България. Ще започнем с представяне на структурата и организацията на агенцията. След това предстоят обиколки из страната, за да видят как на регионално ниво осъществяваме контрол”, обясни д-р Йордан Войнов.

Той каза още, че от 15 май започват проверките във връзка с летния сезон, като проверки ще има и в летните лагери за деца и ученици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.