1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Над 300 000 българи ще получат безплатна храна от БЧК в рамките на програма "Благотворителност"

Над 300 000 българи ще получат безплатна храна от БЧК в рамките на програма "Благотворителност"

Продуктите са закупени със средства от Европейския съюз

Над 300 000 българи ще получат безплатна храна от Българския червен кръст в рамките на програма "Благотворителност". Продуктите са закупени със средства от Европейския съюз.  Доброволческите пунктове, където ще се раздават пакетите с хранителни продукти ще са разположени на възлови точки в цялата страна. Първите от тях работят от понеделник Бургас и Сливен

В Сливенска област броят на отговарящите на условията за подпомагане е 12 000, само в община Сливен те са 7000.

Право на хранителни помощи имат получавалите помощи за отопление миналата година, майки с помощи за дете до 1 година, семействата на инвалиди и деца с увреждания. Включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат захар, зрял боб, брашно, бисквити, вафли, спагети, макарони, нишесте, ориз.

Първият транш за раздаване на помощите е през септември, вторият - през ноември. В Сливен раздаването ще става в 4 пункта до 2 октомври, в Котел - на 11, в Нова Загора - на 12 и в Твърдица - на 13 септември. Програмата се реализира със съдействието на земеделското и социалното министерство, агенцията по безопастност на храните и местните власти. Контрола по изпълнението й осъществява разплащателната агенция на държавния фонд "Земеделие".

В Разград са доставени 114 тона храни за социално слабите. До 2 октомври продуктите ще бъдат дадени на над 9 000 жители на областта, включени в програмата за подпомагане. Раздаването в София ще започне на 13 септември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.