1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Наредба регламентира разрешените съставки при производството на млечни продукти

Наредба регламентира разрешените съставки при производството на млечни продукти

Документът ще гарантира, че информацията за храните няма да въвежда в заблуда потребителите

Правителството прие нова Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. В документа са определени критериите за качеството и състава на млечните продукти, наименованията, използвани за млечни продукти, и специфичните изисквания към етикетирането им, съобщиха от правителствената информационна служба.

Наредбата регламентира разрешените съставки при производството на млечни продукти. Забранява се добавянето в млечни продукти на мазнини и протеини с немлечен произход. Наредбата въвежда и дефинира понятието „имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко” и специфичните изисквания при етикетирането на тези продукти.

С приемането на документа ще се въведат унифицирани критерии по отношение производството на млечни продукти с цел защита интересите на българските производители на сурово мляко и млечни продукти. Наредбата ще гарантира, че информацията за храните няма да въвежда в заблуда потребителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.