1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Най-добрата пица се прави в Австралия

Най-добрата пица се прави в Австралия

Това обяви световният шампионат за пица, който се проведе в Парма

Световният шампионат за пица в Парма, който приключи в края на миналата седмица, обяви: най-добрата пица се прави в Австралия. И по-точно - в Мелбърн в пицарията на майстор Джони Ди Франческо. 

Ди Франческо, който пече пици от малък, спечели голямата награда със своята "Маргарита" в конкуренцията на 600 участници от 35 страни, съобщи британският "Гардиън". 

Според правилата на състезанието диаметърът на маргаритата трябва да е под 35 см, да е изпечена на дървени въглища и да е гарнирана единствено с белени домати, сирене, чесън, зехтин и сол.

Австралийският пицар издава тайната на представянето си - използва италианско брашно, висококачествена биволска моцарела и пресен босилек, отбелязва "Дневник".

Хората подценяват маргаритата, смятат я за една от най-лесните за приготовление, а всъщност, тя е най-трудната,  казва победителят. Причината, по думите му, е именно в малкия брой съставки, заради който качеството на тестото излиза на преден план. При другите пици можете да замаскирате това с гарнитурата, но не и в маргаритата, казва Ди Франческо. Той е опитен състезател, вече е представял страната си на пица-олимпиада в Лас Вегас, а, както сам твърди, конкуренцията в страната му е доста силна, информира изданието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.