1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Най-голямата кланица на Балканския полуостров ще бъде в България

Най-голямата кланица на Балканския полуостров ще бъде в България

Съоръжението ще бъде изградено в Ловеч

Най-голямата кланица на Балканския полуостров ще бъде в България. Тя ще бъде изградена в Ловеч и ще помогне за справянето с безработицата в региона. Вложението в кланицата е за около 25 млн. евро. Очаква се да бъдат разкрити и 300 работни места, съобщи Money.bg. За да се осъществи този проект, ще бъде продаден на търг имот с площ от 4500 кв. метра, който е частна общинска собственост. Наддаването за терена ще започне от 68 000 лв. без ДДС.

Той се намира в Северната промишлена зона и до него е осигурен транспортен достъп, електроенергия и водопроводна инсталация. Към него няма предявени реституционни претенции, заведени съдебни дела и искове, които да са пречка за процедурата за продажба. Сделката е предвидена в Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост през 2014 г., обясниха от кметството.

Първоначално е била определена цена на търга за имота на база пазарната му оценка – 92 000 лв. Общинарите решиха да я намалят като реверанс към бизнеса и послание към потенциалните инвеститори за съдействие. "Това е начална тръжна цена и ако има интерес на публичния търг, тя може да нараства неограничено", уточниха общинските съветници, цитирани от Zetramedia.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.