1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Негодна храна с изтекъл срок спипаха в Созопол

Негодна храна с изтекъл срок спипаха в Созопол

Инспекторите по храните са проверили общо 318 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене през изминалата седмица

11 кг храна с изтекъл срок ще бъдат унищожени след проверка на заведение в Созопол, съобщиха от агенцията по храните. Негодните стоки са птичи, местни и млечни продукти, а на нарушителя е съставен акт, пише в.Монитор. Инспекторите по храните са проверили общо 318 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене през изминалата седмица.

Съставени са 28 акта. Сред най-честите нарушения отново е липсата на регистрация на търговските и хранителни обекти. Инспекторите по храните продължават стриктно да контролират безопасността на храните по родното Черноморие. „Почти ще приключим проверките на предприятията на храни от неживотински произход, като остават да бъдат проверени около 15 предприятия от общо 275 по стария регистър, предоставен от бившето РИОКОЗ“, обясни д-р Даниела Кепекова, началник отдел „Контрол на храни” в агенцията по храните в Созопол. Около 18 фурни в Бургас са затворили врати през миналата седмица поради липса на регистрация, лоша хигиена, неправилно етикиране и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.