1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Нелегален обект за изваряване на ракия разкриха инспекторите от Митница Пловдив

Нелегален обект за изваряване на ракия разкриха инспекторите от Митница Пловдив

Нерегистрираният 200-литров казан е открит в селскостопанска сграда в с. Мененкьово

Нелегален обект за изваряване на ракия разкриха днес инспекторите от Митница Пловдив. Нерегистрираният 200-литров казан е открит в селскостопанска сграда в с. Мененкьово, общ. Белово. Постройката е собственост на физическо лице. По време на проверката обектът е работел и се е изварявала ракия, съобщиха от Агенция "Митници".

Това е втори незаконен обект за изваряване на ракия, разкрит от служителите на Митница Пловдив само за последните два дни. Вчера те откриха четири нелегални казана с обща вместимост 1 250 литра в с. Дълго поле, общ. Калояново. Един от казаните е работил в момента на проверката. Заредените за изваряване джибри са били собственост на физическо лице от същото село.

Проверките, касаещи работата и регистрацията на т. нар. "специализирани малки обекти за дестилиране", продължават. Според действащото акцизно законодателство, физическите лица подлежат на глоба в размер до 3000 лева, а за юридическите лица имуществената санкция стига до 6 хил. лева. Съоръженията подлежат на отнемане в полза на държавата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.