Мярката влиза в сила от 1 януари 2017 г.
Нови правила при етикетирането на преработените хранителни продукти във Франция. Информацията за произхода на млякото и месото става задължителна. Мярката влиза в сила от 1 януари 2017 г.
Разпоредбата трябва да се спазва две години, като част от експеримент, който предварително беше разгледан от Европейската комисия и правителството на Франция. Решението ще осигури на потребителите по-голяма прозрачност за произхода на съставките на храните, които консумират.
Задължителното етикетиране за произход ще се налага, когато преработеният продукт съдържа най-малко 8% месо и 50% мляко. Трябва да се спомене мястото на раждане, отглеждане и клане на животното. За млякото - местата за събиране, преработка и пакетиране. Когато всички етапи от производството се извършват в една и съща страна, се поставя надпис "оригинално", за да се опрости информацията.