Нови правила при етикетирането на преработените хранителни продукти във Франция

Мярката влиза в сила от 1 януари 2017 г.

Нови правила при етикетирането на преработените хранителни продукти във Франция. Информацията за произхода на млякото и месото става задължителна. Мярката влиза в сила от 1 януари 2017 г.

Разпоредбата трябва да се спазва две години, като част от експеримент, който предварително беше разгледан от Европейската комисия и правителството на Франция. Решението ще осигури на потребителите по-голяма прозрачност за произхода на съставките на храните, които консумират.

Задължителното етикетиране за произход ще се налага, когато преработеният продукт съдържа най-малко 8% месо и 50% мляко. Трябва да се спомене мястото на раждане, отглеждане и клане на животното. За млякото - местата за събиране, преработка и пакетиране. Когато всички етапи от производството се извършват в една и съща страна, се поставя надпис "оригинално", за да се опрости информацията.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.