1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца

Ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца

До сега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето

Ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване, пише vesti.bg.

Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично.

До сега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане. Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.

Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.