1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Областната агенция за безопасност на храните в Бургас е извършила 198 проверки

Областната агенция за безопасност на храните в Бургас е извършила 198 проверки

Издадени са 11 предписания за неспазване изискванията на законодателството

За изтеклата седмица досега екипи на Областната агенция за безопасност на храните в Бургас направиха 198 проверки, при които съставиха общо три акта, съобщи за радио „Фокус” директорът на агенцията в града д-р Даниела Кепекова.

Съставен е един акт за търговия с храни в обект нерегистриран по закона за храните, един акт за неподдържане системите за самоконтрол и за превишен асортимент. Издадени са 11 предписания за неспазване изискванията на законодателството. Възбранени и насочени за унищожаване храни няма.

Със заповед на д-р Кепекова са определени екипи от колеги, които ще извършват проверки през всички празнични и почивни дни. В проверките ще се акцентира върху хранителните продукти от животински и неживотински произход по отношение на представяне на документи, срок на годност, условия на съхраняване, хигиенни условия на предлагане и всичко което се изисква в един търговски обект или заведение за обществено хранене. И тази година на сайта на агенцията ще бъдат обявени дежурни телефони за сигнали от граждани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.