1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Обсъждат възможностите в търговските вериги да се предлага повече българска продукция

Обсъждат възможностите в търговските вериги да се предлага повече българска продукция

Това е една от мерките, които екипът на министър Греков предприема за стимулиране на родното производство

„Инициирахме разговори с представителите на търговските вериги за обсъждане на възможностите в техните мрежи да се предлага повече българска продукция.” Това съобщи пред журналисти в Арбанаси министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Министърът посочи, че търговските вериги са отворени към подобна идея и това е една от мерките, които екипът му предприема за стимулиране на родното производство.

Проверките по границите и в търговската хранителна мрежа, които текат в момента, са довели до желания резултат, заяви министър Греков. Той припомни, че заместникът му Явор Гечев заедно със заместник–министъра на финансите Людмила Петкова и заместник-директорът на ГД „Национална полиция” Георги Арабаджиев са натоварени да разработят комплекс от мерки, които да гарантират целогодишен контрол на вноса и износа на земеделска продукция.

Експертна група обсъжда идеите за най-адекватно организиране и прилагане на контрол по границите и по хранителната верига, като се очаква предложенията да са готови през август.

Според министър Греков, взетите мерки ще засегнат сивия сектор и това ще доведе до увеличаване на приходите в хазната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.