1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Община Генерал Тошево ще продължи да предоставя услугата „Обществена трапезария”

Община Генерал Тошево ще продължи да предоставя услугата „Обществена трапезария”

Контрактът се подновява от 1 май до 31 декември т.г.

Община Генерал Тошево сключи договор за нов период за предоставяне на услугата „Обществена трапезария”. Чрез подновяване на контракта от 1 май до 31 декември т.г. общината ще продължи да осигурява топъл обяд (супа, основно ястие и хляб) за 90 човека в затруднено материално положение, застрашени от социална изолация и бедност, предаде Дарик радио.

„Обществена трапезария” е услуга, която се реализира чрез Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика в продължение на няколко години. „Трапезарията се утвърди като една от социалните придобивки, които  видимо подобряват качеството на живот и осигуряват помощ и подкрепа на най-нуждаещите се от това лица и семейства в нашата община. В тази връзка Общински съвет-Генерал Тошево взе решение да се отпуснат допълнително средства в размер на 8 хил. лв. за дейността на трапезарията до края на годината”, съобщават от кметството.

За великденските празници бяха осигурени хранителни пакети с козунак, колбаси, пакетирани меса и сладки на бенефициентите по услугата „Обществена трапезария”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.