1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. ОДБХ-град Бургас затвори заведение в курорта Слънчев бряг

ОДБХ-град Бургас затвори заведение в курорта Слънчев бряг

Съставени са Актове за установяване на административно нарушение

При проверка на бистро „Рейнбоу“ в к.к. Слънчев бряг, инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Бургас са установили значителни несъответствия на действащата нормативна уредба, в следствие на което е преустановена дейността на обекта.

Констатирана е лоша текуща хигиена,  технологичното оборудване (хладилни съоръжения, тостер, фурна, машина за тесто, рафтове и работни плотове) са силно замърсени, а личните вещи на персонала не се съхраняват на обособени места.

Тестото за пица се замесва от машина монтирана под работен плот в подготвителния кът за зеленчуци, което е предпоставка за  кръстосано замърсяване на храните. Констатирана е и липса на актуални записи в дневниците за самоконтрол на хигиената, както и във входящия дневник на суровините, които постъпват в обекта.

Констатирано е наличие на храни, негодни за консумация от хора – над половин килограм варено-пушено пилешко филе с изтекъл срок на годност, 500 грама ориз с трайно замърсена опаковка, без данни за партида и срок на трайност, 200 грама нарязан колбас, както и 400 грама сварено нарязано пилешко филе без необходимата маркировка.

За допуснатите нарушения е преустановена дейността на обекта. Съставени са Актове за установяване на административно нарушение, а хранителните продукти са възбранени и насочени за унищожаване.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.