1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Определен е съставът на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска към БАБХ

Определен е съставът на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска към БАБХ

Негови членове за срок от три години ще бъдат д-р Цветан Димитров, д-р Ваньо Шарков и д-р Тенчо Тенев

Правителството определи състава на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска към Българската агенция по безопасност на храните. Негови членове за срок от три години ще бъдат заместник-министрите на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, както и заместник-изпълнителният директор на БАБХ д-р Тенчо Тенев.

Центърът за управление на риска е част от структурата на БАБХ. Той извършва независима научна оценка на риска по отношение на безопасността на храните, здравето на човека, здравеопазването на животните и хуманното отношение към тях, добавките в храните и фуражите, генетично модифицираните организми, диетичните продукти, храненето и алергените, материалите и предметите, предназначени за контакт с храни, ензими, ароматизанти и спомагателни вещества, биологични опасности, замърсители, здравето на растенията и растителната защита.

Функциите на Управителния съвет, определени в Закона за БАБХ, са да приема многогодишна и годишна програма за работата на Центъра, план за разпределение на утвърдения годишен бюджет и отчети за изпълнението на тези документи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.