1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Осигурени са награди за посетителите на три изложения в Международния панаир - Пловдив

Осигурени са награди за посетителите на три изложения в Международния панаир - Пловдив

Изложбите започват на 15 март

Три международни изложби започват на 15 март в Международен панаир - Пловдив, съобщиха от панаира. Това са изложенията за лозарство и винарство „Винария“, за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“.

Посетителите имат шанс да спечелят някоя от специалните награди: двудневен, тридневен и четиридневен винен тур за двама в 4-звезден хотел. Във всички пакети са включени дегустации, релаксиращи и разкрасяващи процедури с вино. Гостите ще получат анкетни карти, които да попълнят и пуснат в специална урна, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден на изложбите - 18 март, в 12 часа.

Подаръците са свързани с винения туризъм, тъй като тази година „Винария“ отбелязва своето 20-то издание. Изложбата се организира съвместно от панаира и Националната лозаро-винарска камара, която заедно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще проведе Х международен симпозиум на тема: „Лозарството и винопроизводството на ХХІ век“. Той ще бъде открит на 15 март в 14.00 ч. в зала “България” в Конгресния център на панаира. Събитието ще започне с тържествена сесия, посветена на годишнината, на която ще присъстват основателите на “Винария”. Български и чуждестранни експерти ще обсъждат бъдещето на отрасъла.

Послучай юбилея в палати 10 и 11 ще бъде подреден музей на “Винария”, в който ще може да се проследи историята й, представена в снимки и предмети.

В рамките на Международната изложба „Фудтех“ отново ще има Гурме салон, където известни майстори кулинари ще приготвят тристепенно меню. Ценителите на изисканата кухня могат да видят висококачествени италиански храни и вина на изложбата „Вкусове от Италия“.

„Винария“ и „Фудтех“ се организират под егидата на Министерството на земеделието и храните. В съпътстващата програма са включени симпозиуми, презентации и бизнес прояви. Сред тях е и посещението на търговска мисия от Холандия, която идва за първи път в Пловдив. За 15 и 16 март са предвидени срещи с български фирми от хранителната индустрия, които ще бъдат поканени на преговори по време на изложенията PLMA RAI в Амстердам и FoodTech в Росмален през 2013 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.