Откриха коя е най-полезната подправка

Канелата допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси

Има хора, които не понасят разнообразните и ароматни вкусове, които подправките придават на всяко едно ястие. Има и други, които не могат да си представят готвенето, ако в него не се включва голямо разнообразие от билки и подправки, правещи храната по-вкусна и здравословна.

Списъкът с полезни съставки оглави канелата, предаде БГНЕС. Тя допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси. Също така канелата намалява лошия холестерол и контролира нивата на кръвната захар. Има доказателства, че подправката намалява индекса на телесна маса. Освен това, към полезните й качества можем да прибавим противовъзпалителните свойства и намаляването на риска от сърдечни заболявания.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.