1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Откриха над 3 тона масло с изтекъл срок на годност

Откриха над 3 тона масло с изтекъл срок на годност

Ветеринарните инспектори проверяват откъде и как е набавена суровината в предприятието „Милпак" ООД, град Дряново

Над 3 тона масло с изтекъл срок на годност, готово за препакетиране, беше открито от инспектори от Агенцията по безопасност на храните. Това е станало при внезапна проверка в предприятие „Милпак" ООД, град Дряново. Маслото с изтекъл срок на годност е било доставено вчера, 18 октомври, в предприятието и днес е трябвало да бъде препакетирано. Ветеринарните инспектори проверяват откъде и как е набавена суровината. Предприятието е затворено и ще му бъде наложена най-високата парична санкция.

Това не е първото нарушение на „Милпак", съобщи БНТ. През 2012 година фирмата е била санкционирана 2 пъти за нерегламентирано влагане на растителни мазнини и наличие на суровина с неизяснен произход. В рамките на 24 часа това е вторият случай на открита некачествена продукция.

В ловешкото село Радювенe беше открито мляко с високо съдържание на афлатоксини, които имат канцерогенен ефект. Там вече е създадена организация всички количества млечни продукти, произведени за домашна употреба в района на селото, да бъдат унищожени.

Вчера стана ясно, че от млякото, събрано от селото, от средата на септември до момента са произведени близо 1000 кг заразено сирене в мандра в село Горан.

За некачествена продукция се санкционират производителите, а инспекторите се наказват, когато са видели нарушение, но не са съобщили за него, както стана в месопреработветелното предприятие "Меком" в Силистра, когато 4 тона месо за екарисажа беше съхранявано в складовете му.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.