1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Първият млекомат за Североизточна България вече е факт

Първият млекомат за Североизточна България вече е факт

Качественото мляко директно от производителя ще получават жителите на Добрич

Първият млекомат в Добруджа вече достави мляко на първите си клиенти. Говедовъдната ферма на семейство Рогови, разположена в с. Котлени, вече предлага продукцията си от фермата директно на потребителя чрез млекомат в центъра на Добрич. Идеята се заражда преди два месеца, точно в периода на сваляне на изкупните цени на кравето мляко. Неочакваният срив доведе до изкупуване на продукция на нива от 0,65 лв. за литър, разказа за AGRO.BG фермерката Радослава Станчева. По думите й ниските изкупни цени са проблем за фермерите от цяла Добричка област, тъй като цена под 80 стотинки е много под себестойността на произведеното мляко. Търговията чрез млекомат дава възможност за реализиране на суровината на по-добра цена.

Фермата в село Котленци съществува от 2000 година. В нея сега се отглеждат 175 млечни крави. Стопаните са направили редица инвестиции и гарантират за качеството на млякото. Според Радослава Станчева това ще се оцени от клиентите и след първата бутилка мляко те отново ще потърсят млекомата.

Веднага при влизането в обекта на видно място е поставена информация с измерените данни за плътност и масленост на млякото. При дневен млеконадой от около 2600 тона мляко чрез млекомата фермата ще продава около 200 литра. Цената на литър мляко с бутилката е 1,50 лв. Самият млекомат дава информация за наличното количество мляко в него. С подобни съоръжения вече са снабдени редица градове в страната – Стара Загора, Нова Загора, Пловдив, Раковски. С млекомата гарантираме запазване качеството на продукцията, подчерта Евгени Попов от фирмата-доставчик.

Вижте видео за млекомата в Североизточна България...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.