1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Пазарът на естествени оцветители ще достигне близо 2 млрд. долара

Пазарът на естествени оцветители ще достигне близо 2 млрд. долара

Стремежът към здравословен начин на хранене е един от най-силните фактори, които оказват влияние върху избора на потребителите

Очаква се световният пазар на естествени оцветители за храни да достигне милиард и седемстотин милиона долара към 2020 г. Като 20% от търговията ще бъдат използвани за оцветители на напитки, съобщават анализатори от маркетингова организация.

По-добрата грижа за здравето довежда до развитие на тенденцията за чисти етикети във всички региони на света. Повече от 70% от потребителите в Америка са готови да платят по-високи цени за естествени съставки в хранителните продукти и напитките. В Азиатско-Тихоокеанския регион и Латинска Америка също се наблюдава значителен ръст на естествените хранителни продукти. Според Международния информационен съвет по храните, наред с вкуса и цената, стремежът към здравословен начин на хранене е един от най-силните фактори, които оказват влияние върху избора на потребителите. Във все повече хранителни стоки изкуствените оцветители се заменят с естествени, а купувачите са готови да се откажат от дългия срок на годност на храните за сметка на здравословни и естествени съставки. Очаква се пазарът на естествени оцветители да расте два пъти по-бързо от този на синтетичните. От своя страна браншът се фокусира върху продукти, направени от плодове и зеленчуци, тъй като те са традиционно свързани с характерен естествен вкус.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.