1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Пазарът на пилешко месо е относително спокоен

Пазарът на пилешко месо е относително спокоен

В пет области е отчетено понижение на борсовите цени в рамките на 0,6% - 3,6%

Пазарът на пилешко месо както на едро, така и на дребно е относително спокоен през периода 11-18 януари 2012 г.

Предлагането на замразено пилешко месо на борсите е в ценовия диапазон от 3,10 лв./кг до 4,12 лв./кг, като най-ниска стойност е отчетена в Русе, а най-висока във Варна.

В седем от областите се наблюдава повишение на цените на едро спрямо предходната седмица, достигащо до 2% в Монтана. В същото време, в пет области е отчетено понижение на борсовите цени в рамките на 0,6% - 3,6%, най-съществено в Силистра. В резултат, средната цена на едро на замразеното пилешко месо за страната бележи незначително намаление (с 0,3%) спрямо предходния период.

Цената на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ), средно за страната, бележи повишение с 0,03 лв./кг спрямо предходната седмица. По области, предлагането е в границите от 4,10 лв./кг в Шумен до 4,79 лв./кг във Варна. По-високи цени спрямо предходната седмица се отчитат в пет от областите – Разград, Русе, Силистра и Търговище (с по 2,4%) и Добрич (с 10%), а по-ниски във Варна (с 2,6%) и Стара Загора (с 1,1%).

Средно за страната, цената в големите хранителни вериги е с 0,68 лв./кг по-висока от тази на едро. Най-значителна разлика между цените на едро и тези на дребно в ГТВ се наблюдава в Монтана (1,38 лв./кг) и Плевен (1,27 лв./кг), а най-малка в Силистра (0,02 лв./кг).

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.