1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Пет са затворените предприятия за производство на хляб в страната

Пет са затворените предприятия за производство на хляб в страната

Някой от тях имат спешни действия в посока сграден фонд и оборудване

Пет са затворените предприятия за производство на хляб в страната. Това съобщи във Варна д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, предаде Агенция "Фокус".

Войнов уточни, че проверките от страна на инспекторите на агенцията са установили, че някой от предприятията имат спешни действия в посока сграден фонд и оборудване, като посочи, че в тази насока има констатирани доста проблеми. Технологичната документация на заводите също е много остаряла и това, което се е вложило допълнително не е било отразено в техническата документация.

Съставени са предписания и актове, като ще бъдат направени и бизнес планове, за да може в максимално кратък срок тези предприятия да отговорят на всички изисквания. По отношение на тези пет предприятия Йордан Войнов обясни, че четири от тях са временно затворени до изчистване на констатираните нарушения, а едно предприятие е затворено тотално, тъй като до момента е работило без никаква регистрация и без никакви условия. „Предприятието е „Ванеса” и се намира в Пловдив”, посочи д-р Йордан Войнов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.