1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. По проект на БЧК 60 деца в Летница ще получават топъл обяд до края на зимата

По проект на БЧК 60 деца в Летница ще получават топъл обяд до края на зимата

Храненето ще се извършва в учебни дни от 12.30 до 14.30 ч.

60 деца в Летница ще получават топъл обяд до края на зимата по проект на БЧК - Ловеч, съобщиха Дарик.

Секретариатът на ловешката организация печели за втори път проект „Осигуряване на топъл обяд за деца" по програма „Партньорска мрежа за благотворителност". Продължителността му е от 1 декември 2011 г. до 31 март 2012 г. В столовата на СОУ „Бачо Киро" в Летница ще бъде организирана трапезария, в която 60 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци ще получават топъл обяд на стойност 2 лв. на ден.

Подборът на 60-те деца на възраст от 7 до 18 години е извършен по критерии, заложени в правилника на БЧК за предоставяне на храна в обществени трапезарии на деца сираци и полусираци, деца с увреждания, деца от социално слаби семейства с доход на член от семейството до 80% от минималната работна заплата, редовно посещаващи учебни занятия.

Училищното ръководство на СОУ „Бачо Киро" е извършило социално анкетиране на учениците и на база събраните данни БЧК ще утвърди окончателния списък на бенефициентите.

Всяко дете ще получи купони за целия месец, а храненето ще се извършва в учебни дни от 12.30 до 14.30 ч., като трапезарията ще бъде обозначена със знака на БЧК.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на хранене и психосоциалния климат на децата през зимните месеци чрез осигуряване пълноценен обяд на най-нуждаещите и облекчаване бюджета на социално слаби семейства, поясняват от БЧК - Ловеч. Цели се още увеличаване на посещаемостта на учебни занятия и снижаване на заболеваемостта и оказване на психосоциална подкрепа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.