1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Почти 50% от консумацията на пиво в страната се реализира през летните месеци

Почти 50% от консумацията на пиво в страната се реализира през летните месеци

Все повече българи консумират бира целогодишно

През летните месеци се реализира почти 50% от консумацията на пиво в страната. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” главният секретар на Съюза на пивоварите в България – Ивана Радомирова.

Според данните на маркетинговите агенции - все повече българи консумират бира целогодишно, но през летните месеци – май, юни, юли и август, се реализира почти 50% от консумацията на пиво в страната, което показва, че до голяма степен това е напитка, която се разпознава от потребителите като подходяща за лятото, каза Радомирова.

„Пак през летните месеци около 60% от хората пият бира поне веднъж седмично. По време на европейско или световно първенство по футбол (нямаме някаква конкретна статистика, на която можем да се позовем), но предположенията ни са, че консумацията на бира по време на такива шампионати се повишава с около 3 до 5%”, посочи Радомирова.

„И това е съвсем естествено, защото поради нискоалкохолното си съдържание и това, че до голяма степен бирата се приема като социално питие, е нормално след като хората толкова дълго време прекарват пред телевизионния екран, независимо дали вкъщи или в заведенията, да консумират нещо леко, приятно, което е и натурален продукт”, заяви още Ивана Радомирова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.