1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Потребителите трябва да четат етикета на хляба внимателно

Потребителите трябва да четат етикета на хляба внимателно

В миналото се е месел хляб с квас

В навечерието на Спасовден, когато хлебарите честват професионалния си празник, търсим тайната на вкусния хляб. Мирослав Илиев има собствена пекарна от няколко години. Ето какъв, според него, трябва да бъде тестеният продукт.

„Българският хляб трябва да бъде направен с квас, както е по стара българска рецепта и както са го правили нашите прабаби и дядовци. Месели са един път в седмицата и цялата седмица са яли от този хляб. Хлябът съдържа брашно, сол и вода, без консерванти и мая, без избелители. Така са били по-здрави и дълголетни.“

Производителят посъветва потребителите да четат внимателно етикетите, за да не бъдат подведени.

„Има производители, които пишат с големи букви на опаковката „с квас“, след което с дребен шрифт се пише „с мая“, защото производителят е задължен да запише съставките на продукта, който произвежда. Потребителят трябва да се научи да различава истинския продукт. Квасеният хляб има лек кисел привкус и човек, който е свикнал с това, лесно би могъл да го познае“, обясни Мирослав Илиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.