1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Презентация “Храни и напитки от слънчева България” в Букурещ

Презентация “Храни и напитки от слънчева България” в Букурещ

Снимка:

20 фирми – производители ще се представят на форума

Презентацията “Храни и напитки от слънчева България” ще бъде открита в Букурещ, в хотел “Маршъл Гардън”. Това съобщи Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Букурещ, цитиран от Агенция "Фокус".

Това е една от поредните инициативи на Службата по търговско–икономически въпроси към Посолството на Р България, която инициира този път представянето на 20 български фирми – производители, които пристигат в столицата на Румъния. Сред тях са утвърдилите се на румънския пазар фирми и такива, които прохождат на този пазар.

Българските фирми ще се представят с меса, колбаси, сирена, кашкавали, пресни и замразени зеленчуци и плодове, чай, кафе, разнообразие от салати, ориз, брашно, ядки, сушени плодови, олио, рибни изделия и деликатеси от риба, както, естествено, хубаво българско вино, каза Бронислав Денев. Специален гост - участник в презентацията ще бъде един от посланиците на българските фирми - производители у нас и по света - Ути Бъчваров.

На форума се очаква да присъстват много експорт/импорт фирми от Румъния, Държавния секретар на министерството на земеделието и развитието на селските райони на Румъния, Държавния секретар на малки и средни предприятия, бизнес среда и туризъм в министерството на икономиката на Румъния, кметове на големи градове, президенти на ТПП от Румъния, асоциации от ХВП на Румъния, румънски фирми – производители, мениджъри и представители на големите хипермаркети, собственици и генерални мениджъри на предстижни хотели и ресторанти, посланици и търговско–икономически съветници на страни от цял свят, акредитирани в Румъния.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.