1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Приключи Anuga - най-голямото изложение на хранителната индустрия в света

Приключи Anuga - най-голямото изложение на хранителната индустрия в света

В неговото 32-ро издание участваха 155 000 посетители и изложители от 187 страни

Най-голямото изложение на хранителната индустрия в света - Anuga, приключи на 9 октомври в Кьолн. В неговото 32-ро издание участваха 155 000 посетители и изложители от 187 страни, които разгледаха 6777 щанда. Според организаторите 65% от изложителите са били от чужбина.

Хранителната индустрия представи иновативни продукти и услуги, маркетингови концепции и продукти с подобрени производствени методи.

"Anuga е най-значимата платформа в света за международния хранителен бизнес", отбеляза Гералд Бьозе, президент и главен изпълнителен директор на организатора на събитието Koelnmesse, цитиран от прес офиса на компанията. "Фактът, че почти 65% от участниците са от чужбина доказва, че Anuga е най-важното търговско събитие за индустрията на храните и напитките." 

Сред тенденциите, очертани на панаира, са растящата популярност на "удобните" продукти, които улесняват начина на живот на потребителите и засиленото внимание от страна на производителите към подобряване на вкуса, хранителните стойности, качеството и устойчивостта на хранителните продукти, пише
Регал.

Друга значима тенденция на Anuga беше и увеличеното предлагане на продукти, насочени към хора със специфични хранителни предпочитания като вегетарианци, вегани и хора с различни хранителни алергии. Биохраните, fair-trade продуктите и регионалните специалитети също продължават да привличат интерес.

На Anuga 2013 взеха участие 60 български компании, а посетителите от България надхвърлиха 500. Следващото издание на изложението ще се проведе между 10 и 14 октомври 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.