1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Производството на птиче месо в глобален мащаб достигна нови рекордни стойности

Производството на птиче месо в глобален мащаб достигна нови рекордни стойности

Прогнозите за Европа са за ръст от само 1%

Производството на птиче месо в глобален мащаб достигна нови рекордни стойности. Това информира agrarheute.com, позовавайки се на данните на Международната организация по прехрана и земеделие (ФАО) към ООН.

Според експертите, през 2013 година то е било 106,8 млн. тона кланично тегло. За САЩ, Индия и Русия се прогнозират стойности на производството над средните, като САЩ остава лидер в тази сфера с 19,8 млн. тона пред Китай с 18,5 млн. тона, ЕС - 12,7 млн. тона и Бразилия - 11,9 млн. тона, пише agrotv.bg.

По-лоши са прогнозите за европейския пазар, където се очаква забавяне на растежа. От Брюксел изчисляват, че за споменатия период брутното производство на птиче месо в Общността през 2013 година е достигнало 12,4 млн. тона. Това са едва 0,6% повече в сравнение с предходната година. През тази година не се очаква голям скок в производството на птиче месо в Европа. Прогнозите са за ръст от само 1%.

Нисък растеж от 0,8% се очаква и при производството на пилешко месо. Така делът му от общото птицепроизводство ще достигне 77%. По отношение на производството на пуешко месо се прогнозира минимален ръст.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.