1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Промоция на български млечни продукти в Германия и Испания е одобрена от ЕК

Промоция на български млечни продукти в Германия и Испания е одобрена от ЕК

Проектът е подаден от Националното сдружение на млекопреработвателите

Информационен проект за промоция на български млечни продукти - бяло саламурено сирене и кашкавал на пазарите в Германия и Испания одобри Европейската комисия (ЕК). Проектът е с продължителност 3 години и е на стойност 3 170 235 евро. „За първи път България печели самостоятелно програма за реклама на наши млечни продукти на европейския пазар, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по повод одобрението на проекта. Наскоро стартира подобна съвместна програма за реклама на български и кипърски млечни продукти в трети пазари - в Русия и Украйна, която се изпълнява от Асоциацията на млекопреработвателите.

Проектът за Германия и Испания е подаден от Националното сдружение на млекопреработвателите, което е разработило стратегическа програма, която има за цел да проведе успешна промоционална кампания. Тя ще се реализира в Германия и Испания с цел да се повиши търсенето и консумацията на европейски млечни продукти, както и да се увеличи техният пазарен дял. Предстои да се проведат информационни кампании за добрите вкусови качества на млечните продукти, като се запознаят всички целеви групи чрез презентации, семинари и създаване на уеб портал като основно средство за комуникация.

Германия е водещ пазар за храни и напитки в ЕС и владее първо място в световната класация на внос на млечни продукти. Германия е традиционен търговски партньор на България и преди е била основен пазар на традиционните български млечни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.