1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Проверка на ИАЛВ е установила нерегистриран производител на вино в гр. Стражица

Проверка на ИАЛВ е установила нерегистриран производител на вино в гр. Стражица

Агенцията е предприела всички законови мерки и действия за изземане и изтегляне на продуктите от търговската мрежа

По сигнал на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), инспектори на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) извършиха проверка на нерегистриран производител на вино в гр. Стражица, област Велико Търново, съобщиха от МЗХ.

При проверката е установено наличие на две партиди бутилирани вина, които при лабораторен анализ в Изпитвателна лаборатория на ИАЛВ е доказано, че са „фалшиви” по смисъла на Закона за виното и спиртните напитки.

Вината „Болярско – Каберне Совиньон” и „Болярски – Мускат” са произведени от фирма „Стивънс 67” ЕООД и съдържат изкуствени оцветители, синтетично багрило и ортофосфорна киселина. Виното е бутилирано в пластмасови бъклици по 2 литра. ИАЛВ е предприела всички законови мерки и действия за изземане и изтегляне на продуктите от търговската мрежа.

ИАЛВ извършва проверки на борси, складове и магазини за предлагането, вида и продажбата на вина на територията на цялата страна. Проверява се произхода на продуктите, документацията и съдържанието на предлаганите напитки.

ИАЛВ приема сигнали за установени нерегламентирани производство и продажби на вино.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.