Проверки на тържища извършват екипи на митниците, НАП и Агенцията по храните

Целта е да се защитят родните производители, които са жертва на нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци

Координирани и масирани проверки се извършват по граничните контролно-пропускателни пунктове в България, складове, хранителни вериги, зеленчукови борси и тържища, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите (МЗХ).

Мобилни групи от МЗХ, МВР, Министерството на финансите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), НАП и агенция „Митници” правят пълна финансова и фитосанитарна проверка на зеленчуците и плодовете, които влизат в страната и се реализират на пазара. С проверяващите експерти има и представители на земеделските производители в страната, които протестираха в последните дни.

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков предложи на премиера Пламен Орешарски и на Министерски съвет да бъдат създадени междуведомствени контролни групи, които да извършват проверки по зеленчукови борси, тържища, складове и гранични контролно-пропускателни пунктове. Целта е да се защитят родните производители, които са жертва на нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци и на финансови нарушения.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.