1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Проверяват търговската мрежа в Шуменско за опасни консервирани гъби

Проверяват търговската мрежа в Шуменско за опасни консервирани гъби

Разпореждането е във връзка с констатирани груби нарушения на законодателството по безопасността на храните във фирма "Брумо" ЕООД

Инспектори от Регионалната агенция по безопасност на храните започнаха от днес незабавни проверки в търговската мрежа в Шуменско. Целта на инпекцията ще бъде установяване на налични количества консервирани гъби от фирма "Брумо" ЕООД Плевен. Това съобщи директорът на агенцията Катя Райкинска, цитирана от Шум.бг.

Инспекторите от "Контрол на храните" ще спират реализацията на консервираните гъби на фирмата, които ще бъдат върнати обратно в предприятието. Такова е разпореждането, получено днес в шуменската агенция от Българската агенция по безопасност на храните. "Проверяваме и разчитаме на сигнали от граждани за консервираните гъби, количества от които сигурно има и в столовете за обществено хранене", каза Райкинска.

Разпореждането е във връзка с констатирани груби нарушения на законодателството по безопасността на храните в консервен цех на фирма "Брумо" - Румен Стоянов ЕООД – Плевен. В цеха са се произвеждали консерви от култивирана маринована печурка. Цялата налична продукция на фирмата е възбранена, изтегля се от търговската мрежа и ще бъде унищожена, тъй като не е гарантирано качеството и безопасността на продукта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.