1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Проверяват зеленчуковите борси във Варна

Проверяват зеленчуковите борси във Варна

В първия ден на проверките инспекторите са установили 5 нарушения

От 30 юни НАП Варна започна денонощни наблюдения на зеленчуковата борса на ул. „Академик Курчатов" №1. Инспекторите, съвместно с МВР, проверяват всеки камион, който влиза или излиза на територията на борсите. За целта на входа и на изхода на тържището има временен контролно-пропускателен пункт, където инспектори от НАП и полицаи следят за контрабанден внос и укриване на продажби. Проверките имат за цел да се установи укриват ли обороти търговците със селскостопанска продукция.
В първия ден на проверките инспекторите са установили 5 нарушения на данъчното законодателство - неиздаване на косов бон, за което на търговците са съставени актове за административно нарушение.
След извършените проверки и установеният денонощен контрол на зеленчуковата борса, за всички извършени покупки на клиентите от борсата се издават фактури и касови бонове, съобщиха от НАП в морския град.
Присъствието на инспектори на НАП Варна на борсата ще продължи до края на лятото. Целта е да се проследи движението на стоката от нейния внос до реализацията и на пазара, както и да се установи дали търговците отчитат реалните обороти от търговията си.
Данъчните ще следят също за произхода на стоките, които се продават на тържището, както и за това дали се издават необходимите документи за покупко-продажба.
Освен това инспекторите на НАП Варна ще проверяват данните, описани в митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.