В Балчик се срещнаха представители на Областната дирекция по безопасност на храните и на туристическия бранш от региона
Всеки рибар ще издава на ресторантьорите, купили от него риба, сертификат, в който фигурира номерът на лодката, кога е направен уловът, какъв е срокът на годност. Това стана ясно вчера, 09 юни, в Балчик на среща на представители на Областната дирекция по безопасност на храните и представители на туристическия бранш от региона - собственици на хотелски комплекси, курортни селища, наематели на плажни ивици, собственици на търговски обекти и заведения за обществено хранене, отбелязва "Монитор".
Според Димитър Димитров, председател на регионалната браншова структура на хотелиерите и ресторантьорите, така всичко се проследява. „Срещата ще се провежда всяка година преди началото на активния сезон”, прогнозира той.